wtorek, 22 października 2013

Łosoś zapiekany ze szpinakiem

Jutro na obiad ŁOSOŚ Z MAKARONEM PEŁNOZIARNISTYM I SZPINAKIEM.



PRZEPIS:

Składniki:
300 g łososia
300 g makaronu
200 g szpinaku mrożonego w liściach
2 łyżki oliwek
1 ząbek czosnku
4 łyżki śmietany ryżowej (może być śmietana do sosów)
Przyprawy: sol, ostra papryka, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie


1. Gotujemy makaron, aż będzie al dente
2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem


3. Wysypujemy na dno makaron


4. Wykładamy szpinak i oliwki


5. Łososia marynujemy w śmietanie i ziołach i wykładamy na szpinak
Wszystko zapiekamy w 200st. C przez około 15 minut 




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz