poniedziałek, 28 lipca 2014

Wegańskie Lody bananowo-czekoladowe

       U nas w Berlinie ciągle mamy gorące lato, więc nie mogło wczoraj zabraknąć na deser lodów na ochłodę :) Oczywiście bez cukru, glutenu i mleka krowiego :) ...za to szybko i smacznie :)  





PRZEPIS (2 porcje):


Składniki:
2 banany
2 łyżki kakao

100 ml mleka roślinnego
rodzynki
dżem truskawkowy (w moim przypadku był to robiony przez moją mamę;))

1. Wrzucamy banany, kakao i mleko do blendera. Miksujemy na gładką masę.
2. Do miseczek lub foremek na lory dodajemy 1 łyżeczkę dżemu truskawkowego. My położyliśmy na dno miseczek.
3. Wlewamy masę i posypujemy rodzynkami.
4. Wstawiamy do zamrażarki na około 1,5-2 godziny.

....i GOTOWE !!!!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz