piątek, 8 grudnia 2017

Muffinki czekoladowe LOW CARB

Już kiedyś robiłam podobne ciasto z fasoli (tutaj), ale ten przepis pobija wszystko. 

Specjalnie na potrzeby kursu z gotowania dla naszych pacjentów znalazłam taki prosty, szybki i mega smaczny przepis. Musicie spróbować!!!

Zdjęcie użytkownika Dietetycznie na co dzień.


PRZEPIS:
Składniki:

40 g płatków owsianych (błyskawicznych / mielonych)
1 łyżeczka espresso lub mleko migdałowe

240 g czarnej fasoli (czyli 1 puszka 400g) 
15 gr kakao do pieczenia
szczypta soli
100 g erytrytolu
40 gramów oleju kokosowego
1 zmielona laska wanilii lub olejek do pieczenia 
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
80 gramów ciemnej czekolady (polecam  conajmniej 80% kakao)



Olej kokosowy rozpuszczamy razem z czekoladą. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mielimy na blenderem na gładką masę. Wlewamy do foremek i pieczemy 20 minut w 180 st. C.

...i GOTOWE 





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz