Specjalnie na potrzeby kursu z gotowania dla naszych pacjentów znalazłam taki prosty, szybki i mega smaczny przepis. Musicie spróbować!!!
PRZEPIS:
Składniki:40 g płatków owsianych (błyskawicznych / mielonych)
1 łyżeczka espresso lub mleko migdałowe
240 g czarnej fasoli (czyli 1 puszka 400g)
15 gr kakao do pieczenia
szczypta soli
100 g erytrytolu
40 gramów oleju kokosowego
1 zmielona laska wanilii lub olejek do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
80 gramów ciemnej czekolady (polecam conajmniej 80% kakao)
Olej kokosowy rozpuszczamy razem z czekoladą. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mielimy na blenderem na gładką masę. Wlewamy do foremek i pieczemy 20 minut w 180 st. C.
...i GOTOWE
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz